Életképek cikklista


Friss

Legolvasottabb cikkek
 

KÓRKÉP

ÉLETKÉPEK, KÓRTÖRTÉNETEK

Selyemúton a világ tetejére

Tovább >>

Ivóbeli hangulat egy napfényes délelőttön

Reggel hét óra

A falu peremén lévő kiskocsmában Tibor már törzsasztalánál ül. Előtte sör és stampedli gin. – Alig vártam hogy megvirradjon – mondja, hogy jöhessek „reggelizni”. 
 

 

 

 

 

 

 

Tovább >>

Rábeszélik a sejteket a rossz szokások elhagyására

Biorezonancia – inkább tűnik misztikusnak, mint tudományosnak
Ismerősöm nemrég repesve újságolta, végre sikerült leszoknia a dohányzásról biorezonancia segítségével. Hittem is, nem is, hiszen már számtalan kudarcba fulladt próbálkozáson volt túl. De nem hagyott nyugodni a dolog és felkerestem azt az érsekújvári rendelőt, ahol elektromágneses hullámokkal gyógyítanak minden nem kívánatos szokást.
Tovább >>

Nem várok már semmit...

Szülőknek a gyermekét temetni végtelen fájdalom


Egy gyerek nem gyerek – szokták volt mondani ismerőseim. Mi lesz, ha történik vele valami? – szegezték nekem a kérdést néhanap. Én csak leggyintettem, tudtam, velem ilyesmi nem történhet meg. …Három éve 26 évesen, egy hónap leforgása alatt vitte el drága kislányomat a halálos kór – mondja halkan, fásultan és végtelenül szomorúan az 53 éves édesanya.

Tovább >>

Zuzka

Panasz helyett éli a mindennapok apró örömeit


Mi, a falubelijei hitetlenkedve nézzük a fiatalasszonyt, aki ha kicsit jobban érzi magát, bevásárol, beszélget az utcán, éli életét, mint bárki más. Ha fejkendője el nem árulná, hogy kemoterápiára jár, azt hihetnénk, teljesen egészséges.
Tovább >>

„Tanulni kell a gádzsóktól, nekik meg tőlünk”

Gilyaben Romale cigány fesztivál 11. alkalommal


Csata központjában áll a Romano Kher, azaz Cigány Ház. A körülötte lévő nagy telken a szabadtéri színpadon zenészek, táncosok szórakoztatják a nagyérdeműt. Még a fesztivál elején vagyunk, de a hangulat itt gyorsan izzik maximális hőfokra - a tömeg nem mozdul a színpad elől, idős, fiatal, pelenkás korú rázza a taktust.

Tovább >>

Laci bácsi

Emberségből, hivatástudatból jeles


Így szólítják a hívek Burian László pápai káplánt. Sose tiltakozott ellene – megszokta ezt a megszólítást munkásévei alatt, amikor a kommunista hatalom a kitelepítettek segítéséért és egyéb hamis vádak alapján bebötönözte, majd az ezt követő időszakban gyári munkásként dolgozott. Laci bácsi a napokban ünnepelte vasmiséjét, pappá szentelésének 65. évfordulóját.


Tovább >>

Most jön a java?

Falu a Párizsi mocsarak kataszterében. Harc a talajvízzel.


Tavaly tavasztól nagy károkat okoz a talajvíz az egész országban. Még olyan helyeken is megjelent, ahol azelőtt több évtizeden keresztül a színét se látták.

Kisújfalu különösen sokat szenved ettől a természeti csapástól. A község 250 lakott házából több mint 100 vízben áll, a lakók már tűrőképességük végén járnak, ahogy nap mint nap harcolnak a feltörő talajvízzel és a szemük láttára omlik, veszik életük munkája.

Tovább >>

Élet a vaksötétben. Kipróbáltam.

Mindenki tapasztalata, a látásra majd´ minden tevékenységnél szüksége van. Nehezen viseljük a sötétséget – ha az esti áramszünet tíz percnél tovább tart, már az áramszolgáltató anyukáját emlegetjük, és nem tudunk magunkkal mit kezdeni. Mi tagadás, én se tudnám elképzelni az életem vakon.

Talán ezért hozott lázba a lehetőség, hogy kipróbáljam a vakok életét a budapesti Láthatatlan kiállításon. Egy olyan interaktív utazásra invitálnak a szervezők, ahol csupán a tapintás, hangok és illatok által tudok tájékozódni.

Tovább >>

Akinek a szeretet a tenyerébe fér

A természetgyógyászat egyre nagyobb népszerűségnek örvend - ezt ma már tényként fogadhatjuk el. Miért? A válasz egyszerű: az orvosokkal ellentétben a természetgyógyász rögtön az egész embert nézi – testét, lelkét, életkörülményeit szoros egységben. Mindanyiunknak van már tapasztalata arról, hogy erre a mai egészségügy – idő és eszközök hiányában – képtelen.


Tovább >>

  << Eleje   < Előző  [1]  2  3  4     Következő >   Vége >>

 

korkep.com (C) 2009 - 2010


Keresés az oldalon
Új képeink
Megjelent

Itália
Partneroldalak